helgen som gått

Nu var det ju ett tag sedan jag skrev.

Jag har hunnit ha en fantastisk helg.
Fredagen hos sofie, heeelt underbar, jag bara väntar på en bild på ankan i london :) Vi skrattade så vi grät, vi träffade folk från alla möjliga håll som alla hade relationer till på både kända och okända vägar. Bara att se henne igen gör mig glad ett bra dag framöver. Tycker att hon ska tröttna på London snart, större delen av tjejerna bor ju här nu, mycket roligare här!! eller roligare vet jag inte men massor av kärlek finns det iaf!

Lördagen var lite städning i huset och sen hem till farsgubben, middag för agneta som fyllt 50. Jag och Lovisa dukade och gjorde fint, kvistar på bordet och servetter vikta som näckrosor. Det såg ut som om någon skulle gifta sig, jättevackert!

Söndagen bjöd på biltvätt och fotboll med lillebror, trevlig vinst var det verkligen. Efter det en lugn och skön kväll hemma. Kände mig energirik som bara den.

Nu två dagar in på veckan så är jag inte lika energirik kan jag meddela. Känns jättebra med mina kollegor, mina idéer tas emot som likvärdiga och vi planerar tillsammans. Barnen lyssnar fortfarande riktigt bra, visst har de lite svårt att sitta i samling men så är de inte mer än 6 år. Det kommer nog snart...

jag beundrar...

Många människor... de som inte blir utbrända i rinkeby, de som alltid är överärliga oavsett, de som källsorterar trots att det är långt till återvinningsstationen, de som brinner för något och kämpar för att uppnå sitt mål, de som är fyrkantiga och planerar allt och aldrig viker från sin plan (min mamma är ett skolexempel på det), de som inte har någon plan men ändå trivs med livet.

Men en person som jag verkligen beundrar är min bror, Min lillebror 24 år gammal. Han är så bra. Han har ett sånt bra sinnelag. Han tar det mesta med ro och accepterar situationen som det är och gör det bästa av den. Jag vet inte vad det är men jag skulle vilja vara mer som honom ibland.

Jag gör nog samma sak som han gör fast mindre lugnt, jag blir mer upprörd, visst gör jag det bästa av situationen och har tro på att det kommer lösa sig. Men vore skönt att vara lite mindre jag ibland...

Hett villebråd på arbetsmarknaden...

Ringde just och skulle tacka nej till Lidingöjobbet, hon erbjöd mig en fast tjänst för att locka dit mig. Men jag har redan tackat ja till Danderyd och jag känner att jag vill dit. Så jag sa att jag gärna när vikariatet går ut ser om det finns en plats för mig då. Jag tror nämligen att det är ett väldigt trevligt ställe att jobba på oxå.

Jag är tydligen väldigt bra... :D fast det visste jag ju redan!

En arbetssökandes (mar)dröm!

Mest dröm faktiskt, jag hade tre intervjuer idag. En i Danderyd, en i Solna och en på Lidingö.

Danderyd gick jättebra och jag blev erbjuden tjänsten på en gång. En helt fantastiskt söt skola och har inte sett så många linblonda barn på en gång på länge. Väldigt trevlig biträdande rektor som hade en väldigt sund barnsyn. Jag tror att jag kan lära mig massor. Jag får börja på fredag där.

Solna, jag hade säkert blivit erbjuden tjänsten men jag tackade nej ganska snart efter att vi pratat klart. En ren förskola, för små barn, blöjbyten och sånt är inte vad jag utbildade mig till faktiskt. Men det är säkert väldigt givande om man gillar det.

Lidingö; de hade typ redan bestämt sig för att ge mig tjänsten redan innan jag öppnade munnen tror jag. Tjänsten var på 75% men rektorn utökade den på studs till 100% för att jag skulle välja dem. Jättetrevliga var de, ville att jag skulle börja imorgon. Kvinnan som jag (om jag tackar ja) skulle jobba med var med på intervjun och en person till, de förstod mitt dilemma. Som en åsna mellan två hötappar. där båda verkar lika mumsiga.

Jag tror dock att Danderyd drar det längsta strået (höhö) Jag vet inte om det är enklare att åka dit, det tar nog ungefär lika lång tid till båda faktiskt så resvägen är svår att skylla på. Jag vet inte vad det är men jag tror att magkänslan får avgöra idag...
Jag känner en person som är från Danderyd som är en av de finaste jag vet så om barnen där är hälften så bra som hon så kan inget gå fel!
Danderyd på fredag it is!

Det verkar ju fantastiskt att få två erbjudanden på jobb man verkligen vill ha men urs vad jobbigt att behöva ta ett sådant här beslut. Man kan ju få ångest för mindre. Tur att jag tål ganska mycket!

lugn och ro...

Så jag är hemma igen Jippie!!!

Försökte ta mig till gotland imorgon men det gick ju åt skogen, inte en enda biljett hem på söndag.  crapi,crap,crap! Så istället för att deppa över att jag missar min släktträff för andra året i rad så ska jag försöka ta en mindre tur till v-ås imorgon och hälsa på min kära gamla studiekamrat.

I övrigt sitter jag och njuter av att sitta hemma i min lägenhet med datorn i knät och trivs med lugnet. Ska sova så gott om en stund.

Jag har verkligen varit med om något helt bissart, den här resan visade verkligen vilken annan värld det finns för dem med mer eller mindre obegränsade tillgångar. Visst vore det häftigt att tillhöra den världen ibland men jag trivs ganska bra, jag tycker att jag har det jag behöver, tak över huvudet, tre arbetsintervjuer på måndag, vänner, familj... jag vet inte om jag behöver så mycket mer.... drömmar är rätt fantastiska att ha...

åäö... var bara tvungen att använda dem :D

kram och hej!

lollo och havet

igar var vi ute med en stor bat, typ 15 meter motorbat, ca 30 knop ute pa havet, kim hade krakits pa kajen tror jag :) jag var nara att gora detsamma fast nar vi val var ute pa havet... hehe men jag klarade mig, vi akte till corsika och badade i tukost vatten...

hemresan narmar sig, jag langtar faktiskt en hel det maste jag medge och jag hoppas att jag far jobbet jag vill ha...

de ringde fran en annan skola igar men jag kunde ju inte svara for jag var ju pa havet... och telefonen var hemma... fast det var fran varby gard, typ som rinkeby fast kanske varre... kan vara roligt fast varfor ge sig in i det igen sa vi far se om rektorn ringer igen... jag kommer nog tacka nej iaf sa det gor ju ingen skillnad... hmm

snart ska vi ata mat och sen ska jag badda ner mig med en film och mysa sjalv hoppas jag iaf... langtar efter det faktiskt en kvall for mig sjalv...

tanker pa er darhemma och er andra ute i varlden! puss och kram!

ps. fargen pa min kropp just nu ar som en valkokt hummers iaf pa ryggen! spannande va?

RSS 2.0