neje!

Jag vill inte ha ont i tanden och ont i halsen, jag vill vara pigg och kry tack!
kan någon fixa det?

tack

SATC

Jag har sett serien, jag gillade den, inte så att jag har följt den slaviskt men jag har gillat den, väldigt mycket.

Filmen... Gah I loved it! Grät och skrattade om vart annat...

Anna och jag hade plus-stolar, 20 riksdaler extra så var stolen lite större, ryggstödet gick att fälla, extra benutrymme helt enkelt så värt! Hittade en massa nya filmer som vi ska gå på, fast bara om det finns plus-stolar till oss :)

frisörer och bostäder...

Börjar med bostad... plats 8 i Blackan.... kom igen bara 7 till nu!!! Jag har ju redan flyttat in där... tycker att jag borde få lägenheten!

Frisörer var nästa topic.
Igår skulle min syster klippa sig, jag skulle hjälpa till med kontaterna. Men så tänkte jag att jag oxå skulle ta och klippa mig. Så syster fick fråga eftersom hon kom dit tidigare. Det fanns tid. Härliga tider tänkte jag, håret behöver verkligen en liten klippning.
Kom dit, fick efter lite förvirring sätta mig och få håret tvättat, hår och shampoo i ansiktet, vatten i nacken så tröjan blev blöt,
nästa stol, shampoo kvar i luggen, kvinnan "frisören" såg ut som ett bergatroll med ytterst begränsad förmåga att tala svenska och med en saxföring som skulle få en frisörstudent att springa och gömma sig och en Lollovis att snällt försöka få en annan frisör och tillslut be henne sluta klippa när hon kapat av håret rakt. Vågade inte sitta kvar för några etapper eller uppklippningar. Höll på att börja gråta i stolen för jag inte visste hur detta skulle sluta. Jag behövde inte betala, tur det annars hade jag börjat gorma och ställa till en redig scen.
Jag klagar sällan på frisörer jag brukar sällan klaga rent allmänt när något blir fel, MEN det här var faktiskt helt vansinnigt.
Eftersom hon inte kunde svenska fick ägaren översätta, han var en taxi-kompis-kille som trodde att han fortfarande sålde frukt på torget i hemlandet. Han gjorde en slarvig översättning kändes det som. Hävdade att hon var bra, jag frågade var hon gått sin utbildning, han hävdade hemlandet, jag tror han ljög :)

Idag gick jag därför till en frisör i Kista, Jag förklarade lite kvickt för henne (som iofs inte var särdeles trevlig men kunde iaf hålla i en sax) vad som hänt. när hon kammade ut håret efter tvättningen så visade hon mig hur mitt hår såg ut, det var ett jättefin sicksack-mönster... skulle bett om en bild på det för det var hårresande (höhö). Inte nog med att det var sicksackigt det var olika långt på höger och vänster sida. Tjejen i Kista klippte till så nu är jag söt igen :)

Jag tror att jag gjorde ett bra val när jag bad bergatrollet att sluta! Nu är jag söt igen!

Blackan tar sig uppåt

Är uppe på plats 10 för lägenheten i Blackan... Kanske finns en mening med det här oxå... :)
26 personer har tackat nej... hoppas 9 till gör det oxå...

Ojdå...

Jag kanske är bostadslös snart... spännande...

håll tummarna att jag får bo kvar...

Lägenheten jag kollade på...

Jag råkade blogga på Rickards blogg... hahaha så kan det gå
Här kommer det jag skrev på fel ställe:

Lägenheten:

Bra planerad
Snyggt badrum
Bra kök
Uteplatsen behöver en hel del arbete men sen kan nog den oxå bli finemang.
Det kommer bli en del insyn på vintern men det fixar man ju lätt med lite tunna gardiner. :)
Hyresgästen visste typ inte ens att han skulle flytta för han var inte där. Men en kvinna som inte kunde prata svenska öppnade. Så vi snabbkollade.

Jag tackade ja, vi får se vad som händer.

Blir nog bra det här. Ett eget hem :)

Fundering...

ABS på en bil är väl alltid aoutomatisk (om den har ABS vill säga)? Jag känner mig rätt säker på det.
Nyss såg jag en bil som var till salu och hade manuell ABS... jag skrattade lite åt det faktiskt...

3 veckor kvar...

3 veckor kvar, 3 veckor kvar, 3 veckor kvar, 3 veckor kvar, 3 veckor kvar...

Sen ska jag flyga över det där stora havet till det stora landet i väst...

Nu har jag adressen och mobilnumret... Det börjar pirra i magen så smått...
Baseball är den stora eventen som jag vet att jag ska på... I övrigt vet jag inte vad jag ska hitta på... kommer bli mååånga promenader tror jag :)

darriga kramar!

Blackeberg, är det bra? Hjälp en rackare som inte har koll...

Jag behöver tips och utvärdering, är Blackeberg ett trevligt område?
Ska som jag skrev tidigare gå på en visning där på onsdag men jag vet nästan inget om området? Jag är från Solna men har helt lyckats missa allt mellan Brommaplan och Hässelby.

Hur är det egentligen i B-berg (läs gärna med engelskt uttal)?
Hur är det med cykelstölder? Solstolstölder och blomstölder (jag kommer ha en uteplats om jag får lägenheten)? Vilken är den socio-ekonomiska-demografigruppen som dominerar? Finns det Ica? Finns det bra skolor att jobba på när jag släpper mitt nuvarande jobb? Känner man sig trygg när man går från tricken (Lägenheten ligger rätt nära tunnelbanan iofs)? Finns det många hundar?

Ja ni förstår en liten utvärdering skulle sitta finemang!!

söndag i sängen so far...

Ja här ligger jag och degar och klockan är nästan tolv, sov till elva ungefär, lite av ett rekord faktiskt...

Vet inte riktigt vad jag ska göra med min dag... borde kanske handla lite mat och sånt eller så ligger jag kvar ett tag till och tar det lugnt.

Har fått en visningskallelse på en lägenhet i Blackeberg. En tvåa på 48 kvadrat med uteplats.. Ska ses på onsdag. Försöker få tag på pappa och mamneta för att se om de vill följa med och kolla på den. Men de verkar helt okontaktbara idag. :(
Lite dumt när jag bor så nära jobbet nu och när Rickard ska flytta till andra sidan vattnet. Men det är första hand och det är bra. Man kan alltid byta sig vidare sen.

Vi får se vad som händer helt enkelt. Har ju en resa till USA framför mig oxå. ;)

Kram på er mina vänner!!!

Stressmärtor

Jag har en muskelknut i bröstet, en halvt förlamad skuldra, ytlig andhämtning och en liten snurr vid solar plexus, stress-symptom någon?

Imorgon är det vin i Åkersberga med min fritidspedagogkollega, ska bli skoj och trevligt.
Dumt att vi är så effektiva när vi planerar hösten, vi borde vara mer själviska!

Snart är det semester, bara 26 dagar kvar till USA :)

lärare vs. fritidspedagoger

Alltså grabbar... det är helt sjukt vilken skillnad det är på just dessa två yrkesgrupper trots att de oftast huserar i samma byggnad!

Nu ska jag generalisera å det grövsta men det ligger en hel del sanning i detta ändå.

Lärare: Enkelspåriga, negativa, gnälliga, oflexibla och hittar alltid fler problem än lösningar.
Fritidspedagoger: Kreativa, positiva, flexibla, lösningsmedel, barnvänliga och problem är till för att lösas.

Jag är så glad att jag inte är en lärare. Jag förstår inte hur jag kunde överväga att jobba som det. Nu är det bra tur att jag kommit in på fritidspedagogbanan ändå vilket är det jag är bäst på inom skolvärlden (Kanske skulle kunna vara rektor oxå för vår biträdande rektor är duktigt inkompetent på mycket. Rolig och trevlig för det mesta men det behövs ju liiiite mer än så. Så hans jobb skulle jag förmodligen kunna göra kanske 20 resor bättre än han gör det. haha).

Det finns ju anledningar till varför lärarna på min skola är så sura och förbittrade, visst har en hel del med vår biträdande rektor att göra. Men det går inte att komma ifrån att såf ort en lärartjänst närmar sig så ändras hela tankesättet för dessa personer som ska jobbar som lärare. Det är skrämmande.

Idag stod hella kollegiet och ojade sig över ifall det skulle bli regn på avslutningen, hur skulle de då göra, AAAAaaaldrig att vi kan slänga ihop något improviserat i klassrummen, nej gud förbjude att lärarna måste jobba också på skolan sista dag. De är så lata så jag blir mörkrädd...

Nu har jag gått runt och varit positiv i ett år på den här skolan, inte fan får man mycket för det. Ska vara lika positiv nästa år oxå så ska jag löneförhandla brallorna av rektor sen!

Jag är bäst glöm inte det ;)
kram på göteborgs-grisar, vänner och utvandrare ;)

nämen ojojoj

Var kommer dessa sura människor ifrån?

Jag skriver den här bloggen för mina vänner, för mig och för de som vill läsa. Jag promotar den ingenstans, jag har den lite för att uppdatera om de banala och tråkiga saker som händer i mitt liv för att mina vänner är intresserade av det eftersom vi är ganska spridda för vinden i den stora världen och således inte träffas och pratar så särdeles ofta.

Känner man att den är urdålig så hoppas jag att man inte läser mer för om man skulle fortsätta efter att man finner den kass och ointressant så måste man ju vara korkad på riktigt.

Fördelen med Internet är ju att man kan välja vad man vill läsa...

När alla mina vänner skrivit på surkartens upprop så slutar jag, Deal?
Lollo

Tack för det televerket...

Eller kanske inte televerket men jag säger såhär:

1 jag ska på 30-årsfest
2 i en stad jag varit i MAX 10 gånger i mitt liv (göteborg)
3 jag hittar således inte alls här
4 i morgon på dagen ska vi vara i slottskogen
5 i morgon på kvällen ska vi vara i linnéområdet
6 jag har fått låna en lägenhet av min kära vän kim och hennes sambo calle
7 lägenheten ligger ett stenkast från de ställen jag ska hänga på i morgon
8 jag är nöjd

så tack till rickard och thomas som har valt att lägga festen här i krokarna och tack till kim och calle för att de bosatt sig så bra till för dessa festligheter och tack för att jag får låna lägenheten :)

nu vet jag inte vad jag ska göra...
vänta på att rickard ska ringa så jag kanske kan göra någon nytta...

rusa när det är vår...

jag vet inte om det kan kallas för vår för nu har det varit högsommarvärme i över en vecka. Men igår var det vår ruset och jag var för första gången med. väldans skoj. Jag är ingen joggare, hag länge velat vara det men är det inte och kommer nog inte heller bli det. Men man kan ju försöka :)

Jag och min kollega Lisa gick och sa nästa år då... men nästa år då... det kan vi göra nästa år... Helt plötsligt kändes det som om vi lika gärna kunde springa nästa år oxå. Men det gjorde vi inte, vi joggade/gick om vartannat i 5km... det är ju inte så fasligt långt så det gick rätt bra...

hepp hepp!
Lollo

Jag blir ett fan av...

Portland Trail blazers (NBA)
Portland Beavers (Baseball)
Portland Timbers är deras fotbollslag men AIK går ju inte att överge men jag får väl kolla på dem i brist på mitt gul-svarta lag :D

Man kan ju inte annat än fnissa åt baseball-lagets namn... jag vet att det är fjantigt och barnsligt men jag kan inte låta bli... hihihihi.. Har suttit och surfat omkring och sökt efter saker att göra när jag är i Portland. Sportintresserad som jag är så har jag försökt hitta en event i det området och efter en massa sökande så Kommer jag nog kunna gå på en Baseballmatch under mitt besök. Ska kitta med en " An adjustable version of the alternate Sunday cap the team wears on the field!" Vit och mörkblå med ett P på. Ska äta korv och dricka öl som de gör på film oxå. Kommer bli både ett och annat foto!

Tyvärr är NBA slut för säsongen... men det kommer jag ju få se någon annan gång...

Sen har jag hittat några city walking tours, gå är ju mitt nya vardagsnöje, kommer bli roligt det här...

5 veckor och två dagar kvar... Inte så nervös ännu men det börjar smyga sig på...
Ska bli så kul och spännande att åka...

kram!

RSS 2.0