I min lilla lägenhet...

...har jag börjat få det fint nu.

Saker börjar hitta sina platser, fantastiskt många kartonger och annat som man inte riktigt vet var man ska göra av.

Sen börjar man ju hitta en massa saker som man glömt att man haft. Typ att jag hade riktigt såå många nyckelband, det hade jag glömt bort. Hade tydligen en grej för det förut. Inte riktigt lika stor grej nu. Men jag har en massa kvar :)

All kurslitteratur och alla papper från alla kurser man läst. Använder man det? Jag har en kartong med papper som jag inte riktigt vet om jag ens orkar kolla på men jag kan ju inte riktigt slänga det heller... Kommer jag någonsin att läsa det här igen?

Jag fick en dammsugare av pappa och Agneta idag, oh lord vad det var skönt att få dammsuga lite i lägenheten.

Ikväll blir det hårfärgning, ansiktsmask, manikyr och ögonbrynsfärgning. Ska inmundiga massor med te och ha en riktig ta-hand-om-mig-själv-kväll. Mmmm girly!

så dags att sätta fart! Kram och hej!

Åh varför varför?

Okej så här är det. Som jag skrivit till er båda som har utmanat mig. Jag har guldfiskminne. Har ni glömt det? Jag kommer ju knappt ihåg vad jag åt till lunch klockan halv två! Nu ska jag alltså försöka komma på en massa böcker som jag läst! OH Lord! Men det är väl bara att tacka Kattis och Sofie för hjärngympan och sätta igång :)


1. En bok som förändrat mitt liv.
Samtal med gud - Neale Donald Walsch
En bok som jag faktiskt inte orkat ta mig igenom en enda gång för att jag alltid börjar att fundera över så många olika frågor. Men det jag har läst av boken har gjort att jag har hittat orden till min tro. Ni som känner mig vet att jag är kristen, inget jag brukar gasta om eftersom det är min personliga tro och alla andra får tro som de vill. Jag är inte ute på något missionsuppdrag. Jag gillade boken den gav mig min tro som den är idag.

2. En bok jag läser mer än en gång.

Dibs, in search of self - Virginia M. Axline
En bok som en liten pojke som knappt pratar och har ett väldigt underligt beteende. Han får gå till en psykolog som har ett lekrum där hoon pratar och iaktar barnet och hans utveckling. Mycket intressant och på engelska. Råkade visst glömma att lämna tillbaka den till skolan när jag bytte skola.. oops.
Jag har väl läst den två gånger annars så brukar jag inte läsa om böcker, jag gillar känslan som jag ahr när jag ahr läst en bok en gång och den brukar tyvärr inte infinna sig igen.

3. En bok jag skulle vilja ha med på en öde ö.
Brott och straff, Idioten...
Och andra tungviktare som man "ska" ha läst för att få kalla sig bildad... typ.
Vad ska man annars göra när man är fast på en öde ö.

4. En bok som fick mig att skratta.
Vänta inte på mig - Loesje
Massor med små tänkvärda citat av någon som sprang runt i Stockholm (tror jag) och tejpade upp afficher med dessa meddelanden. Mellan citaten är små anekdoter nedskrivna. Man skrattar mer än en gång kan jag säga.

5. En bok som fick mig att gråta.
Den hungriga prinsessan - Christina Herrström
En skönt feministisk bok om en kvinna som glömt vem hon var och hennes väg att hitta sig själv igen. Gråt och skratt om vart annat, smärta och glädje, förvirring och klarhet. Helt underbart!
Den följde med som gåva med tidningen Hennes, bra sak!

6. En bok jag önskar hade skrivits.
Lollo - Owners manual Alt: Lollo for dummies
Ja varför inte? Jag förstår ju inte själv hur jag fungerar riktigt. Så om jag undrar över något så är det bara att slå upp det i boken... bra va?

7. En bok som inte borde ha skrivits.
Mein Kampf?
Eller någon annan bok som har med utrotning av människor av annan ras eller religion. Mer förståelse för varandra istället för missförstånd. Jag jobbar i Rinkeby, ingen som får några fördomar när jag skriver det va?

8. En bok jag just nu läser.

Jag har ingen på gång just nu. Men den där Kalla det vad du vill ligger ju högt upp på önskelistan. Verkar vara en rolig en.
Jag behöver väl inte räkna in en massa jobb-böcker va? jag tänkter inte göra det iaf för de är inte så spännande :)

9. En bok jag tänkt läsa.
Jag har många. Jag vill någon gång ta mig igenom de där tungviktarna jag nämnde som öde ö böcker.

10. Skicka vidare till fem andra bloggare.
Alla jag känner som bloggar är ju redan utmanade. Jag uppmanar er att verkligen göra den här utmaningen! Kom igen, om jag med guldfisk minne kan göra det så kan ni!
Men jag håller med Rickard; Niklas, det är dags nu, skitliv kan visst räknas som en blogg så bara att ta utmaningen!

Ahh jag fixade det! YAY!
(första inlägget i nya lägenheten)

Hemma på kammaren

Hej allihop!

Jag kan meddela att systern mår bra under omständigheterna. Opreationen gick bra...

Jag kan meddela att jag mår rätt hyffsat jag med, men är lite instabil när det gäller tårarna :) de kommer smygande lite när som.

Tack för alla meddelanden och sms och tankar, de värmer verkligen en dag som denna.

Nu ska jag gå och lägga mig och krama kudde i brist på annat. Imorgon ska jag flytta in i min lägenhet som jag har nycklar till (och officiellt äger) nu! (iofs är det väl en lögn att jag äger lägenheten det är ju egentligen banken som äger den!)

Kan vara så att jag inte har tillgång till internet på ett tag så ni får hålla tillgodo med det här inlägget så länge :)

Kram på er och tack för att ni är så fantastiska!

Bilolyckor och sjukhus

Min kära lilla Alice åkte med någon kompis mamma hem från sthlm igår. Eller rättare sagt hon skulle åka hem men strax utanför södertälje somnade mamman bakom ratten och de körde av vägen, ner i ett dike, voltade och stoppades av viltstängslet. Alice ringde kära mor vid 01.00 och berättade vad som hänt

När polis och ambuland kom och frågade hur det var hade Alice lite ont i nacken så de for in med henne till Huddinge. Mamma hade inte hört något på länge så hon ringde till Alice igen vid 03.00 då svarade en ambulanssjukvårdare, tråkigt rädd mamma blev då.

Hursom, hon röntgades och det visade sig att två kotor i nacken åkt fel och det gör att det sticker lite i handen. Nu är hon iaf djupt nersövd, kopplad till en respirator och opereras väl för fullt.

Huddinge har sveriges bästa ryggläkare. Bra sak!

Ikväll är en såndär kväll när man vill krypa ner i en säng bredvid någon och bli kramad och höra att allt kommer bli bra. Bara gömma sig i en famn och släppa ut all oro och ångest över att bå så långt bort från sina syskon. Jag saknar dem satans mycket.

Klart att det kommer bli bra det är ju min syrra vi pratar om men ändå. Helt sjukt orolig måste jag medge. Inte för operationen eller så, bara för hur jävla lätt det är att något händer dem man älskar. Jag förstår itne hur man pallar att skaffa barn, förstå all oro för ens avkomma. Mina syskon är högst upp på alla mina listor de är lite smartare, snyggare, vackrare och bättre (och allt annat man kan komma på) än alla andra. Så är det. Och när man ser sin lilla bäbis i en stödkrage på ett gigantiskt sjukhus då brister faktiskt hjärtat lite.

Jag ska inte gå till jobbet imorgon, jag ska tidigt skriva på papper till lägenheten och sedan ska jag åka direkt till Huddinge och vara nära syster så mamma kan åka hem till Örebro igen.

Fan sitter å bara låter tårarna rinna, känns så sjukt hela grejen.
Ska gå och lägga mig nu innan jag är helt jävla uttorkad!

Kram till alla som står mig nära, fan vad ni betyder massor för mig. Familj och vänner glöm inte att jag älskar er riktigt mycket!

Jag längtar...

Till på fredag när jag får mina nycklar till lägenheten... och flytt i helgen... mmmm

granne med A och Y... nästan...

wiiii längtar!!!

Blyger...

Jag är det ibland. Ni som känner mig väl vet att jag får blygryck ibland och vågar inte säga något eller prata med någon...

Varifrån dessa ryck kommer ifrån vet jag inte. De brukar ha med intresse av någon av motsatt kön. Varför detta händer vet jag inte heller man jag tror att det har med en total fruktan för att bli ratad att göra. Jag vågar sällan säga att jag tycker om någon om jag gör det och de gånger jag väl tar mod till mig att göra det så skiter det sig i alla fall.

Jag och Lovisa satt och diskuterade detta igår. Jag som hittar på bortförklaringar till allt möjliga och framför allt omöjliga anledningar till varför jag inte kan/ska/bör säga något om att jag finner en person attraktiv eller intressant eller att jag tycker om personen... Varför i hela världen ska det vara så svårt?

Kan ha att göra med att referensramen från förr inte är så bra, som sagt så har det alltid slutat i nederlag tidigare. Därför inser jag ju att det är bättre att inte känna/hoppas/tro/säga/göra något alls. Men på något vis blir ju då livet ganska tomt. Kärlek är väl en ganska stor del av livet eller? Jag har ju faktiskt tydliga bevis i min vänskapskrets, folk flyttar till andra länder för kärlek, flyttar ihop, byter städer, byter jobb, byter ringar, byter löften.

Jag älskar att se dem lyckliga de är ju mina vänner de ska alltid vara lyckliga.
Jag hatar det. Jag hatar att jag blir blyg och rädd och inte vågar. Jag hatar när jag får för mig att våga och framför allt hatar jag när jag lyssnar på mina vänner som sägar att jag ska våga... jag vågar inte!!

Ett inlägg från mitt hjärta... Därhar'ut!

Blandad kompott...


En vecka till örebrotur och inflytt!

Idag fick jag och min bonussyster Lovisa varsin STOOOR glansig gas-ballong. Vi har båda alltid velat ha sådana så idag när Lovisa var på jobbet åkte pappa, Agneta och jag till Djurgården. Där fann vi dem, stora och glansiga i fina klasar. Varje litet barns dröm, som hypnotiserande magiska ballonger...
Lovisa hade önskat sig en blå och jag fick en rosa, formen var en delfin.
Jag har nu döpt min till Doliph Lundgren. Jag måste verkligen vara den barnsligaste nästan-25-åringen jag vet, för det lektes rätt mycket med Doliph på vägen tillbaka till bilen... haha

Doliph Lundgren

Jag har övat lite till på saxofonen nu kan jag nästan 4 låtar...

Jag ska till ikea om en stund och skaffa lite  saker till lägenheten...  myyys

Jag ska idag köra bil för första gången (lagligt ska tilläggas hmm) på två och en halv månad :D
Jag trodde att pappa slagit sig när jag fick tillstånd att låna lilla bilen till IKEA!

Min bil skrotas för övrigt vilken dag som helst nu. Jag ska behålla en nyckel som souvenir... haha!

ajöss för idag :)


HA!

Jag har idag fått låna hem en saxofon och nu lärt mig skalan från C till C!

Ballt är det, det är jag och Lisa Simpson som lirar sax!

Redigt hett instrument måste jag säga :)

En bra dag...

Jag har fått säga "hejdå", eller snarare" ses snart igen" till Foffie. Det var en bra sak.
Jag hittade en ring på en pilgrim-affär i Kista, den hade blå stenar på sig och såg nästan ut som en ring hon tappat bort så jag köpte den till henne. Så nu finns jag med i England oxå hehe, tänk att hon aldrig blir av med mig!

En sak som hände igår när jag väntade på Foffie som jag måste berätta om. Jag stod och väntade i godan ro (i drygt 40 minuter men det var mest för att jag var 20 minuter för tidig som alltid) när det kommer fram en absolut kolsvart snubbe från Ghana, Gahna (hurf*nstavasdetegentligen!?). Han börjar iaf prata lite och frågar varjag fortfarande står kvar eftersom han såg mig 20 minuter tidigare när de gick åt andra hållet. Han hade tydligen lagt märke till mig för han tyckte jag var beautiful. Tack tack sa jag jag väntar på en kompis. Lite mer prat om allt möjligt om att bo i Sverige. Hans kompisar fortsatte att gå så de var försvunna när vi pratat klart. De hade en sån skön lunk alla tre när de gick förbi, ingen brådska, njuta av alla intryck (veta att uppskatta när det står en vacker ung kvinna i sina bästa år och ser ensam ut haha). I stället för att småspringa fram som de som bor i Stockholm gör.
Jag vill bli sån som har god tid på mig för att hinna med att se världen. om så än en liten ensam blomma mellan betongblocken. Ta vara på det vackra i vardagen på något vis.

Oj vad jag flummar jag är ju värre än Thomas Dileva.. haha

2 veckor kvar till inflytt! Nu är det matdags!

Oooh baby she's got it!

Jepp, tack för hejja-ropen jag tror att det hjälpte!

I morgon kväll klockan 19.00 ska jag skriva på alla papper och sånt.

Jag vann, nu ska jag ducha.

Nästan som poker...

Fast utan bluffandet i och för sig.
Bostadsbudgivning alltså...
Har givit upp på Sofies favorit, den kröp upp på 1 100 000 och så mycket ville jag inte ha den.
Nu är jag inne i en annan budgivning på min personliga favorit. Jag och en till som budger,  jag leder just nu med 890 000. Om den stannar där så har jag absolut gjort ett klipp men man vet ju aldrig vad som händer.

Håll tummarna nu allihop! Hejja mig!

Spänning

Var och tittade på 5 lägenheter idag, var tvungen att skippa två på grund av att bilen höll på att ge upp totalt så vi vågade inte åka in till Kungsholmen.

Har hittat tre fina lägenheter. En i solna och två i Sumpan. I veckan börjar väl budgivningen antar jag, undrar hur man gör.
Kommer iaf med stor säkerhet vara tre snygga killar som kommer ringa till mig i veckan, att det handlar om lägenheter och bud det är ju en annan femma. Man kan ju alltid låtsas som att det är mig och inte mina pengar de vill åt... hmm.
Skulle antagligen kunna berätta massor om lägenheterna men det orkar jag inte nu. Lovar dock att uppdatera om hur det går. Skitsamma om ni är intresserade eller ej, jag är intresserad. mouhahaha!

Fan vad vuxet, fast jobb och blivande lägenhetsägare. Tur att bilen är skrotad snart iaf, det är ju ändå lite vuxenpoäng att äga en bil.

En annan bra sak med dagen är ju att jag idag får köra bil igen, grattis till mig! Jag tänker nog försöka låta bli att bli av med det igen... men att man lider av blyfot det är ju inte något man rår för faktiskt!

Cribhunter...

Idag ska vi altså ut på en tur i Solna, Sundbyberg, Kungsholmen och Stora Essingen. Det ska bli otroligt spännande! Är inte så vuxen att jag vågar mig ut på egen hand, måste ju ha med mig min kära styvmor Agneta. Hmm styvmor, låter som om jag skulle vara askungen eller så :)

nu ska jag äta frulle och samla mig!

Kram på er allihop

Vuxenpoängen hopar sig...

Har fått ett lånelöfte så jag kan köpa en lägenhet för ca 1 150 000:- om jag vill och hittar någon, om hyran ligger under 3000 så kan jag nog få upp lånet lite till! ihh läskigt! kommer ha en bokostnad på ca 7000 i månaden, loveli att bo i Storstaden :)

Har lusläst DN-bostad, NOTAR och Metro bostad idag med hjälp av Agneta, så vi har bokat en mindre rundtur på 7 lägenheter på söndag... gött som körv!

Jag skulle ha följt med de andra på Håkan, jag har haft ont i huvudet i två dygn nu så jag kände att massor med hög musik är nog inte att föredra egentligen. Med det i åtanke har jag bjudit min far och hans kära hustru på en nätt lite trerätters i hemmets lugna vrå, precis vad man behöver efter en helvetesvecka på jobbet.

Ja barnen har ju inte varit snälla direkt det kan jag inte påstå faktiskt. Men det är rätt obetalbart när de kommer fram och ger en en kram och säger att de tycker om en (jag fattar inte varför jag skäller ju på dem varje dag men de verkar gilla det, tur det). Alla har ju sina sidor, men så finns det någon stund per dag som gör att all skit som varit under resten av dagen eller veckan betalar sig självt och man ändå känner sig rätt nöjd med sig själv och sitt jobb.

Nu är klockan 22.15 och det är en fredag kväll, jag är hemma och ska strax gå och lägga mig, fy satan vad vuxet!

Och nu är det ca 1 och en halv månad kvar tills jag fyller 25, det kan vara så att jag kommer fira det rätt så ordentligt! Både i Sverige OCH i England... hoppas alla planer går i lås bara...

Just ja sova var det, jag börjar visst bli lite senil så här på gamla dar, lite gaggig oxå tror jag :)

nu: GODNATT GODNATT where ever u are

RSS 2.0