2007

Nu är det sammanfattningarnas tid, min är:

ett år som började på botten och slutade på toppen!

barasådär!

Dagens dejt

Mamma kommer inte bli nöjd om det blir något mer med honom... Han har ett bra jobb som är välbetalt, det gillar hon nog. Men att han är musiker oxå gillar hon nog inte... Så vad ska Rebell-Lollo göra? Jodå hon ska dejt med honom!

Jag är världens fjantigaste rebell, jag tog hål i öronen när jag var 17,5 år, jag går på dejt med en musiker, jag är mystjockis... haha kanske skulle satsa på något värre nästa gång. Fast jag kan nog inte vara rebell, jag är nog inte skapt för det.

Iaf söt pojke, gryyym musik, målmedveten, bra saker...

Det är som de säger ramlar man av hästen är det bara att ge sig upp igen, samma sak med killar, kör på!

jaja nu ska jag återgå till min nyårsstädning här hemma, bra sätt att börja nya året på, med ett städat hem!

galopp!
Lollo

Isn't it ironic?

Sååå jag pratade med pappa om bloggen igår och försökte förklara vad det är jag ibland väldjer att inte skriva. Som tillexempel om jag träffat någon jag tycker om, då kan det dröja ett tag innan jag skriver något om det. Varför? Jo helt enkelt så att jag inte vill jinxa det. Jag vill inte att det ska skita sig så jag håller tyst ett tag, inte som mange schmitt som talar ut.

Anywhooo Igår släppte jag på den censuren av någon outgrundlig anledning. Å se på fan, samma mening som jag själv droppade till fritidsledaren för några veckor sedan fick jag rätt och slätt tillbaka i ansiktet: Jag känner att jag tycker om dig mer som kompis. Jaja, såklart. Vi gick en lång promenad runt stan och snackade, massmördade fjärilarna som bott i min mage de senaste dagarna och köpte nässpray på C-W Scheele, stockholms bästa apotek fö. Sen tyckte vi (läs han) att några öl på det här så kommer kvällen bli topp.
Jag ville åka hem men blev övertalad. Tur var väl det. Vi träffade och såg en massa roligt folk, skrattade så vi grät, fick kramp i magen och LumpenBosse stod lätt för den största behållningen. Sen såg vi även, BosseCuba, BosseBackslick, PunkarBosse, FrökenBosse är jag och LärareBosse är C... många Bosse blir det :)

Såhärär det. Vi är överens om en sak, livet är bra konstigt för i teorin skulle vi kunna vara världens bästa par på alla sätt och vis, hands down. Men det har bara varit fjärilar i min mage, och även om jag har haft så många att jag skulle kunna dela med mig så går ju inte det. Lite så att världen talar om för oss att ni två ska alltid vara vänner och om ni skulle bli ihop så är risken större att ni inte kommer vara det i framtiden.

Det här är lätt en människa som gjort en Slick Rick och bara glidit in på en top 10 rakt av, en av de bästa människorna jag någonsin lärt känna. Så tacksam för att ha honom som vän.

Barasådär
Ps. och nej han läser inte min blogg han vet inte ens adressen, det här är inte till honom det är till mig och er!

Hur gör man när det pirrar?

Hur gör man, vad gör man åt det?
När det känns som om man ska kräkas för att pirret blir så stort när man smyger in på personens facebooksida, känner mig som en stalker ibland. Men han är så fin och söt och underbar att jag inte riktigt kan låta bli ibland.
Hur gör man för att komma vidare från fjärilsattacken, från min mage som fått spel och vill bo upp och ner?

Hur gör man för att våga gå vidare från att vara hemligt förälskad till att säga det och våga ta smällen om han inte känner något liknande? Klart att man repar sig det gör alla, jag med, men ändå... bara att bita ihop och kasta sig in i det där rosa fluffiga där man inte vet vad som väntar?

vi kör på det då...

tut tut!!

Juldagen

Andra julafton för i år. Vi har spelat en massa kalaha och min syster har lägrat datorn så jag har snällt fått vänta på min tur. Nu är jag iaf här vid tangenterna. Vet inte vad jag vill skriva riktigt bara att julen i år har varit en av de bästa på länge.

Julklapparna har inte ännu varit extravaganta men ryktet säger att min mor planerar att införskaffa en bil åt mig! Galet, men väldigt skoj! Vi får se vad som händer, jag är iaf glad att hon har tänkt tanken!

Nu ska jag och min syster planera ihop en sång att spel in på datorn, kan sluta hur som helst, förmodligen i succé!

pusselkran!

Julkänslan

Den infann sig just för en liten stund sedan när jag stod och skalade potatis, mia syskon sitter vid tv:n och kollar kalle och mamma gör sig klar för att gå på julbön. DÅ slog den till, nu är det julafton, myyys!

Mina tankar finns i Bromma, Spånga, Rissne, London, Vargön, Malmö, Täby, Linköping... Såklart även här i Örebro där jag är för stunden...

Hoppas alla jag bryr mig om (och alla andra oxå för den delen) får en fantastiskt varm och kärleksfull jul!

Puss!

blogga eller inte blogga det är frågan

jag funderar på att sluta blogga, eller iaf starta en ny blogg vid sidan av, som är anonym.

Har insett att även om det är roligt att båda eller alla tre av mina föräldrar visar intresse i mitt liv så blir det ju lätt lite censurerat här. Samtidigt så blir det ju censurerat ändå men det är ju för att min blogg inte är så anonym.

Iofs kan man ju fråga sig vad det ger mig eller eventuella läsare att läsa om mitt liv, denna blogg startades ju för att mina vänner ska hänga med i vad som händer i mitt liv men nu börjar informationen silas då tjänar den ju inte sitt syfte längre. Om jag skriver anonymt vet ni ju inte vem som är jag i bloggdjungeln. Varför känner jag att jag vill ge ut mer av mitt liv?

Jag tror att det är för att det är skönt att skriva av sig emellanåt och på något vis kan jag skriva av mig varsomhelst om det är i en blogg. Är det ett dokument hemma på min egen dator måste jag ju vara hemma, det kanske inte är då jag vill blogga.

Så mamma och pappa och alla andra vad säger ni? censur eller ej... eller vafan ni vet ju inte vad jag censurerar... haha kan ju inte ni avgöra... Jag ska fundera lite mer på det här iaf...

Ibland bara är jag tillfreds

Idag är jag tillfreds. Har haft en helt underbar helg. Mår hur bra som helst.

I morgon är det julafton. Längtar till familjen, saknar dem här i stora staden ibland...

Ännu en vecka...

Jag fattar inte vad jag gör för att veckorna ska gå så fort, den här veckan har jag knappt varit hemma ens. Förra veckan var samma sak. Jag brukar inte vara så social men jag har fått något ryck helt plötsligt.

Idag var jag i Kista och råkade fynda skor för en dundring så min kompis Daniel betalade dem åt mig för han tyckte att de var snygga. Blir lite öl till honom imorgon så är vi kviddevitt..  Jag är myyyycket nöjd med skorna, vita sneakers (chock va?) med röda detaljer. Heelt underbara!

Nu ska jag sova så jag orkar stuffa imorgon!

godnatt

Mys!

Lillasyster har börjat blogga!
Im so proud!

Hon är grym!
länka? nej, hon får sprida sin storhet ändå! Måste fråga om jag får först :D

Trött?

Kan man slå fast att man inte sover så bra när man vaknar och redan ser fram emot kvällen så man får sova igen?

idag ska vi till skansen med barnen men jag viiiiiiill inte! Jag vill vara hemma och baka lussebullar eller bara mysa runt i pjamas och lyssna på jullåtar!

Så ha en bra dag jag ska titta på hur man firade jul förr i tiden på skansen, kul? mja, spännande? inte det minsta, Kallt? Jajjemän!

brrr
Lollo

lördagsmys med syster

Jag har ju en extrasyster, vi har mycket skoj ihop. I dag har vi varit på stan och tittat på julklappar sedan ätit middag och gjort fina paket och druckit lite vin med popcorn och chips. Väldigt trevligt och mysigt här hemma. Det är roligt att ha ett syskon till.

Nu ska jag sova lite och njuta av att ha en hel dag till ledigt. Känns som söndag idag så imorgon kommer kännas som en extrasöndag! Sen är det bara 5 dagar kvar till lite julledigt. Längtar!

Ett gott försök...

Så nu sitter jag här fredag... bloggandes...
varför är det så svårt att finna tid och inspiration under veckorna, kanske för att tiden inte har funnits med i bilden denna veckan. I går var det en kompis på msn som frågade om jag varit bortrest för jag inte varit inne på msn på hela veckan... Jag har varit social hela veckan med en massa olika kompisar, trevligt och roligt men nu är jag trött...

I eftermiddags eller ja nu i kväll har jag hängt med marge och varit på plantagen och ätit pizza, inte bra för midjan men bra för själen! Jag hittade en svart plastgran som jag blev riktigt sugen på. inte så stor men väldigt ball! Hade en hel designidé där i huvudet men jag har varken råd eller tid att fixa det nu. Jag håller mig till min röda kökshandduk som löpare och tomtar på toapappret, det räcker för mig!

Nu ska jag slockna, kommer sova fantastiskt gott tror jag.

äntligen är det helg igen!

Luciafirande

Ja i morgon är det dags för mina söta (?) 6-åringar att ha sitt luciatåg, alla får vara vad de vill. Det finns Lucior, tärnor, stjärngossar, en hög med tomtar, några pepparkaksgubbar och en sockerbagare. Det värsta är att sockerbagaren är jag!

Vet inte vad jag ska säga om det men det är väl som vanligt: le och se glad ut!

Det är mitt nya mantra, bara att le och se glad ut!

En märklig trend

Eller trend, det gäller ju bara mig..

Jag bloggar väldigt sällan på veckodagarna, jag undrar varför. Kan ha att göra med att man oftast är ganska trött på vardagskvällarna så jag iaf orkar inte vara kreativ och komma på något att skriva om för min hjärna är mest tom.

Nu är det veckodag och detta var ett blogginlägg, en trendbrytare månne?

barasådär!

bortbyting

När jag var liten trodde jag att jag var en bortbyting, att jag egentligen var ett troll.
Mammas kompis kallade mig för trollunge och jag tyckte att troll var söta och att jag var söt.

Jag passade inte in bland de andra när jag var liten så jag var övertygad om att jag var en bortbyting. Det tror jag fortfarande ibland.

Så när ni ser eniro-reklamen kan ni tänka på mig, jag är tjejtrollet!

nu ska jag snart förklä mig i människodofter genom att duscha av mig helgens begivenheter.
barasådär!

Singel i sumpan.

Jag måste se den filmen någon gång. Inte för att det här inlägget har något med det att göra egentligen mer än att jag bor i sumpan och är singel. Igen.

Jag har träffat en kille i några veckor, en alldeles fantastisk kille på så många olika sätt och vis. Jag tycker jättemycket om honom bara att det inte är tillräckligt mycket. Pirret har saknats i min mage. Jag ville verkligen ha pirret, jag ville att det skulle vara så. Han är allt man kan önska sig egentligen det är bara ett pirr som saknas... Skit

Jag tycker att det är svårt ibland att känna skillnad och veta vad som är vad i kärlek. Kan man inte få en liten manual när man föds så man slipper göra sig själv och framförallt andra ledsna. Urs jag gillar inte att göra människor ledsna!

kram på dig!

Årets julklapp

Lätt ett monopol!
Jag personligen hatar monopol, det kan vara ett av de tråkigaste spelen jag vet. Har jag iaf tyckt väldigt länge men så kom jag på för någon dag sedan att jag faktiskt vill ha ett monopol, bara för att ha ett gammalt med stockholmsgatorna på.
Jag vill inte få för mig om 10 år att jag tycker att det är roligt igen och behöva spela med en massa töntiga städer från hela landet.

Heja stockholm!

jag är patriot, okej?

Lyxfälla... nähä?

625 000!? Hur i hela friden lyckas man?
Det är en halv jävla lägenhet, det har de bränt på drygt ett år, de har inte betalat sina räkningar, de har har inte ens öppnat sina brev!!!! De är 20 och 22 år, det är helt galet! De har förstört sina liv.
De sålde en bil som de hade lån på men istället för att betala lånet så köpte de en tv och lite annat... Hur är man funtad?
Anledningen till varför de inte betalt hyran var att killen skulle betala räkningarna på jobbet men glömt och sedan tappat bort sin inloggning till internetbanken! Det värsta är att tjejen är inte bättre hon, man hade ju hoppats att det var någon av dem som hade ett uns av ekonomiskt sinne men det här är ju helt vansinnigt.

Helt plötsligt känner jag mig väldigt ansvarsfull, fast när det kommer till ekonomi så är jag livrädd ens för påminnelser av fakturor! Jag blev visst lite upprörd. Men det övergår mitt förstånd hur det kan gå så helt åt skogen. Vad har de för föräldrar, vad har de fått för värderingar hemifrån? Jag fattar noll!

favorituttryck

Igår när jag satt på bussen hem från Bibbi då satt det några fjortonåringar bredvid mig. Någon slängde ur sig något på engelska om att man inte behöver säga allt till sina föräldrar (något som jag verkar ha missat iom att mina läser min blogg som iofs är ganska censurerad rent allmänt men ändå).

Hursomhelst så det där engelska uttrycket fick min hjärna att komma på en av mina all time favourites:
- You are on a need to know basis, and right now (paus) you dont need to know!
Jag hoppas liksom att det någon gång ska komma ett tillfälle där jag kan få använda detta men jag tvivlar starkt på det.

Även: Oh lord! ligger på den listan, det tror jag kommer från Calle på Lammet som alltid sa så en eller ett par somrar när jag jobbade där. Det har inget med Janis Joplin att göra det är bara ett bra uttryck helt enkelt.

barasådär...


Hur julpyntar du?

En av mina allra käraste vänner är inget större fan av julen och jag är benägen att hålla med, massa åkande fram och tillbaka, planerande för att alla ska bli nöjda och glada.

Men nu har jag iaf julpyntat här hemma, men får ju andtränga sig lite. Toapapper från Lambi med tomtar på, det är det viktigaste, hade  det förra året oxå. Har dessutom inhandlat julhanddukar till köket och en av dem får agera julduk i år.
Det var mitt julpynt. Jag är tydligen inget större fan av julen jag heller.

Fast jag har faktiskt en chokladkalender oxå som jag fått av min far. Det är en söt tradition här i sthlm. Jag och Lovisa fick varsinn förra året oxå. sött!

Det ska oxå tilläggas att mycket energi har gått till att få i ordning här hemma sedan min inneboende flyttat ut. Jag tror faktiskt att jag har lyckats ganska bra. Jag har faktiskt lyckats så pass bra att jag kan tänka mig att bo kvar ett tag om jag inte får den såld. Det känns skönt. Det är som ett hem bara ett par gardiner som saknas men jag tror faktiskt att jag sett ett par på Ikea som kommer bli toppen.
En kille som jag träffar en del just nu var här och kollade lite tv och snackade lite strunt han var mäkta imponerad av mitt fixande här hemma. Kan vara så att jag pekade och sa: kolla där och kolla där och kolla där och kolla där... visst är jag bra? sen svarade jag själv med: jag är så bra!

Önskelistan inför julen står kvar, Plantagen med pappa och agneta och Ikea-presentkort från Örebro. Och en massa familj och mys såklart, det viktigaste är att vi får mysa ihop! Det kommer bli toppen det tror jag!

Snooze

När jag var yngre snoozade jag aldrig men nu på senare år har jag förstått det fantastiska i snooze. Inte jut idag då kanske när jag vaknade en halvtimme innan klockan men ändå.

Det som slog mig i morse som jag tänkt på en gång för mycket ni så jag måste blogga om det är:
Jag har en SonyEricsson mobil,
Den har en snooze-funktion.
Den är förinställd i tidslängd.
Trycker man på snooze får man 9 minuter till, nio minuter? varför just nio minuter?

Varför har de valt nio som tidsrymd?
okej 5 är för kort. 7 är för svensson? 10 är för jämt?

jag fattar inte, varför är det så här?
lär mig!

RSS 2.0