det var ju trist...

jag har liksom en stund vid en dator och facebook ar nere...
(holl just pa att skriva facebook is down, snacka om att leka victoria silvstedt)

bara 16 dagar kvar... har en liten nedrakning for mig sjalv... bade for att jag langtar hem och for att det ar ganska skoj har for det mesta. Mest fòr attjag langtar hem!

de har en ful lite hund som jag ska ta kort pa, en vit minipudel, den brukar rymma ibland och varje gang onskar jag att den inte ska komma tillbaka! elak jag? jajjamansan!!

snart ar jag hemma igen och jag har eventuellt fatt ett jobb i enebyberg eller enebybronx som kidsen i danderyd kallar det for det ar tydligen inte fint nog :D det gòr inte mig nagot alls!!

nu ska jag jobba typ... eller ja nagot at det hallet!
puss pa er!

Battre och battre

Det ar battre denna gangen, mycket battre, visst ar barnen envisa sa en asna skulle skammas men helt klart battre! Nasta gang jag aker till italien blir det med kompisar!!! Alla som vill far haka pa!

Fick ett samtal fram en rektor som jag sokt jobb hos, eventuellt kommer jag fa ett vikariat i enebyberg! det du foffilie!!  kunde inte vara hemma och ga pa intervju for jobbet jag sokt sa han sa att det skulle komma ett vik till hosten! jej!

Som sagt allt ar battre an forra gangen men fortfarande jobbigt att jobba fran att man gar upp till att man gar och lagger sig... inte manga lugna stunder! Borta bra men hemma ar banne min bast!

tanker pa er och saknar er en hel massa!! PUSS!!!!!!

Det är ballt med minnen...

Jag sitter och njuter av minnen från mitt sista år i Örebro, det är nog det bästa året i hela mitt liv, hittils!

Jag mår bra bara av att tänka på det. Jag hade det bra barasådär. Det är helt fantastiskt hur en känsla kan komma tillbaka från ett enda kort, en sång, en doft eller ett enda ord. coolt!

Tack till alla er som bidrog till det!
Love y'all forever!

image11

Precis så här glad är jag att jag har mina minnen och er!
Puss!

Rubriker...

Jag skriver oftast rubriken först men så hamnar alltid inlägget någon annanstans... kolla bara på förra!
Plus att varken Sofie eller Anna kan skriva kommentarer. Dumma blogg.se!

One girl, one mission: to get a job!

Allright... jag har alltså givit mig in i jobbsökarträsket... Idag har jag skickat iväg 4 stycken hittills... men jag ska nog hinna med både en och två till! Kommer säkert att få gå ner i lön men i höst ska jag skaffa en mindre lägenhet och sänka mina kostnader oxå.

Man kan inte leva la Dolce vita som 26-åring men man kan iaf ha en dräglig tillvaro där man inte bryts ner av att gå till jobbet. Där man hittar platser, tillfällen, små stunder av glädje och värme. Det där som gör att man håller sig över vattenytan, jag behöver inte mer än vattenytan faktiskt... Jag behöver inga extravaganser eller storslagna äventyr, det räcker med 4 dagars semester på Öland för mig.

Sen att jag är en drömmare, det vet alla som känner mig att jag är... Jag har fått lära mig att drömma den hårda vägen, när jag var lite trodde jag oxå att man skulle göra allt man sa eller tänkte men i verkligheten så kan man inte det. Man har varken råd eller tid. Vad ska man göra om inte drömma när man har ont om pengar, ont om energi, ont om människor att dela det med. Men alla vet väl också det att mina drömmar inte slår in. Det har inte hänt ännu och lär inte göra heller så vi kan väl bara låta mig få drömma mig bort ibland till en värld som inte finns och som aldrig kommer finnas ok?

Jag måste få drömma mig bort, det är så jag överlever min vardag... Jag har inte den trygghet och stabilitet jag behöver för att göra allt det som människor runt mig vill eller förväntar sig... jag vet vad jag behöver, men jag måste hitta stabiliteten först. Åstadalsvägen, det var tider det. Jag vet att jag kan vara på samma plats mentalt men stressa mig inte för det kommer bara ta längre tid!

Nu har jag skrivit det här inlägget tre gånger, nu slutar jag för den här gången...
Hälften så långt, hälften så insiktsfullt, hälften så informativt...
image10

En bild från en fest på sörbyängsvägen... Det var då jag mådde bra... Det var många som mådde bra då!
Kommer alltid minnas den tiden med en enorm värme i hjärtat!
Familj och vänner: jag älskar er allihop för era egenheter och klokheter och vänskap!
PÖSS

Midsommar och jul...

Jag har funderat på det här ofta... när man firar midsommar och jul så gör man ju på samma sätt... Vi dansar runt en fallosymbol och sjunger samma sånger vid båda tillfällena. Hade inte nordborna mer fantasi än att ha samma fest två gånger per år?

Okej jag vet ju att festerna är gamla för att fira mitt i sommaren och mitt i vintern bara att midvintern har fått döpas om till jul för att de kristna skulle hålla tyst när de tog över landet.

så funderar jag på vilken gud som blir glad när man sjunger små grodorna... och vilken som blir glad av tre små gummor...  eller vi äro musikanter allt i från skaraborg...

Kunde man inte ha haft olika sånger på vintern och sommaren eller hade gudarna blivit arga då? eller gillar vi traditioner så mycket att vi bara "måste" ha samma...

Jag vet inte men jag har aldrig varit något midsommar-fan

Rastlös och ensam

Idag har jag varit ensam här hemma, längtat tillbaka till stranden på öland. Det var så trevligt där.

Ibland förundras jag över mig själv...

Seriöst, idag klickade jag på min blogg för att se om något hänt... som om jag skulle ha skrivit ett nytt inlägg i sömnen eller så... haha

Helgen har varit helt fantastisk på alla sätt och vis... legat (konstigt ord, är det rätt form på det ordet?) och solat och badat på stranden... Middag på Lammet, skråla på lammet, promenad till lammet för att hämta bilen... Övningskört med systrar, helt olagligt förståss :) Duktiga var de båda två... Ordvitsar med anna i bilen, tillslut fick vi sätta P för dravlet.
Fick skotta Audi med triptronic-låda, sjuuukt kul! Träffa grabbarna från Solna som endast träffas sommartid. Massor med struntprat och garv.

Helgen resulterade i träningsvärk i magen av alldeles för mycket skrattande, om det någonsin kan bli för mycket skrattande... Massor av sofie-saknad... massor av minnessnack... massor av små men ack så roliga internskämt...

Helt underbart!

Kul helg...

Idag ska jag åka till Örebro för att få låna min kära broders bil för att imorgon åka ner till Öland med min kära Anna...

Jag ser fram emot det massor! Naglarna är målade, väskan är nästan packad, biljetten ska snart hämtas ut... ska bli så kul! Det bästa med att jag får låna brors bil är ju att när jag kommer ner i den vet alla på norra Öland att jag är där! Jag är ganska okänd där ja... eller nej inte alls... Jag har en egen fan-club där... På fredag ska vi äta på Lammet och grisen, hustrubaduren spelar, låga odds på gästuppträdande från Lollo... Hahahaha!


Nu är det dags att sätta lite fart... 11.14 går tåget... sen ska jag till ett soligt Örebro!

Puss och glädje till er alla!

Det här med samboskap...

Hmm ja det har sannerligen bra och dåliga sidor... oftast är det jättebra!

Dansfilmer...

Ja jag älskar dem, det må vara hur banal handling det vill men när det är mycket dans och musik i en film så blir jag glad...

Idag såg jag en film som heter "Step up" Den var så bra!!! jag rös under dansscenerna! Dessutom får man ju en massa tips på moves inför nästa gång man ska ut och dansa... fast jag vet inte så många ställen som spelar lite dansvänlig hiphop, jag vet å andra sidan inte heller någon som skulle vilja följa med... KIM Å SOFIE KOM HEM NUUUUU!!! jag vill ut och dansa...

Förut hade jag mtv att sno danssteg ifrån, nu har jag liksom bara 1,2 och 4 att glo på... inte så mycket dans där inte! Nu har jag på lager så se upp på vardagsrummsgolvet alla dammråttor!

Nu fungerar det!

Nu har jag kittat datorn och mitt hem lite. Det behövdes lite mer teknik i hemmet... Bibbi har ju fixat till det så fint med ommöblering och sånt så jag var ju tvungen att göra det lite mer stilrent med nytt högtalarsystem till datorn som går att koppla till mitt nya airport express. Så nu sitter jag och väljer musiken på datorn och så spelas den på andra sidan rummet... hehe! Jag tycker det är hur häftigt som helst, plus att högtalarna är sjukt snygga! passar perfekt här hemma...

Justja, var tvungen att sätta i ett nytt 512mb ramminne oxå så Fluffy blir lite snabbare... lite som anabola för en dator måste jag säga :)
Känns nästan som att vara nykär faktiskt... min fluffy (ja datorn heter så för den ser ut som ett fluffigt vitt moln) är som en helt ny dator! sitter och njuter som bara den!
Jag tekniknörd? nää bara lite kanske... :D

Ikväll blir det biljard och på torsdag ska jag och Anna åka till Öland i några dagar och slappa... Resan har blivit inställd, typ utställd och ställd kanske 5 gånger bara idag :) var nära att få jobba 9 dagar på lammet men så hade patrik kollat fel på veckorna så vi sket i det för det är lite jobbigt att vara i Italien och jobba på lammet samtidigt! hehe

Nu är det kvällstvagning och piffing :)
toodels!

Åkte hem...

Hmm igår kom jag hem till Sverige igen. Kndes fantastiskt skönt att stå på svensk mark... även om jag insåg att det inte var sverige och hemma jag längtade efter mest... mest längatde jag ut ur huset. Nu är jag ute...

Pratade med mamman i tisdags, hon tyckte att vi skulle prata om hur det fungerade och jag sa att jag inte ville stanna kvar i höst. Jag gav inte alla anledningar, finns ingen mening med det när man ändå har bestämt sig. Så mamman frågade om jag ville åka hem redan den här veckan. De skulle ändå resa bort lite i nästa vecka. Ja sa jag det kan jag väl göra om det är så, men om ni vill så stannar jag dessa tre veckor, jag har ändå ett åtagande. Men hon gick och letade billig flygbiljett och kom in några timmar senare och sa att jag åker hem imorgon. Okej sa jag och gick och packade.

Nu är jag hemma, om några veckor åker jag ner till Benetton i 5 veckor sen blir jag hemma. Äventyr var skoj jag skulle gärna testa fler men nu har jag testat och blivit en erfarenhet rikare!
Ni kan stryka det där Italienska nummret :) jag behöver inte det mer!

Idag har jag fixat ett airportextremkort med expressbasstation som inte fungerar... kul! får sitta med sladdj*veln iaf... jag skulle ju vara hightech med sladdlöst men något fel är det... får springa till macoteket imorgon igen...

Jag mår iaf hur bra som helst nu, det är okej att ge upp ibland när man vet att det inte är rätt, man får svälja stoltheten, ibland smakar den bra, när man vet att man kommer kunna jobba ihjäl sig men det kommer ändå inte vara bra nog, min stolthet smakade italiensk glass och pizza! mmmm

Puss på er (på ren svenska)

Snyltar internet!

Mamman och pappan ater middag nar som helst nu, jag och barnen har redan atit... 

Idag ar en san dar upp och ner dag... vet inte vad jag vill riktigt... ena stunden kanns allt bra och jag kna tanka mig att komma tillbaka i host, nasta sa kan jag inte vanta tills det ar dags att aka hem... fast nu tog jag ju i lite... jag gillar ju faktiskt landet och spraket ar fantastiskt... belissimo! Tror mest att jag ser fram emot att veta vad saker betyder och forsta vad folk sager till mig utan att se ut som en fagelholk... tror att jag kommer sakna italien nar jag aker harifran oxa iofs... 
Blev inbjuden till middag imorgon med barnens italienska larare, mycket teckensprak blir det eftersom hon inte kan engelska... och jag inte kan italienska :)

igar var det oxa en udda dag, jag blev mer eller mindre kommenderad till att aka till venedig, forstod forst inte varfor det var sa angelaget att jag gjorde det just igar, men sen visade det sig att de skulle fa besok, antar att de ville vara ifred... nar jag kom hem holl jag mig mest undan och kollade pa en film...

Venedig forovrigt kan vara en av de ballaste staderna nagonsin... kom dit och tog en vaporetta till marcosplatsen.. fett stort och massor med folk... under min fard med vaporettan funderade jag lite over vad otippat att just jag skulle sta dar alldeles ensam och ta kort for glatta livet... lite flummigt att gora venedig pa egen hand sa jag var tvungen att ringa anna och beratta hur sjukt det var :) Jag trodde liksom inte att jag skulle sta dar pa egen hand liksom... Hittade faktiskt en klanning, jattefin, och jag kunde ha den!! Sen hittade jag en fejkad guccivaska, billig, prutade ner den till halva priset oxa :) 

Hur som helst... Forsokte styra upp lite sa barnen ska sluta ljuga for mig, gora som jag sager och uppfora sig ordentligt men icke... det ar ju sommarlov... bara att bita ihop da... 

Idag har det askat nagot kopiost... blixtrar och dunder i mangder... jag satt i mitt rum och njot av det, tcker att det ar sa fantastiskt, inte som med ovadren hemma i sverige, har dundrar det som en hel italienare :D

vet inte vad jag ska skriva sa mycket att beratta men allt liksom fastnar i hjarnan och kommer inte ut forran jag sitter i mitt rum, hoppas mitt airportkort kommer snart!! msn och bloggterror here I come!

RSS 2.0