Hårt arbetande kvinna söker...

-En bostad
-Lugn och ro
-Ordning
-Träningsrutiner
-Snälla elever
-Vännerna som jag inte hinner med i veckorna (kan inte alla skaffa vanliga veckojobb?)
-Byxor som passar
-Tröjor som passar

Kan någon ordna detta åt mig? vore fantastiskt faktiskt...
Kärleksliv är väldigt lågt prioriterat just nu, det är iaf skönt att slippa fundera över den biten :)

Idag har jag börjat min väg mot ordning i kaoset, var inne vid Fridhemsplan och införskaffade:
-Papperskorg
-Två pärmar
-Olika former av register
-Plastmappar

Det var roligt ed listformat idag känner att det kanske är ett bra sätt :)
Nu ska jag lägga mig ner en stund sedan blir det operation: fixa med papper

Kram!

Reunion!

Ska bli skoj att träffa alla oldies igen! Det blir nog ett rätt stort gäng hos Sulan. Marge har sovit här i natt och nu laddar vi för en fikafrulle i Mörby bland 2000 människor (löningshelg tjohoo). Sen blir det Systemet och lite matinköp.

Nu måste vi gå! tjohopp!

En blogg-terrorist?

Kan man vara en sån? möjligt faktiskt, borde finnas två sorter i så fall.

Den ena sorten borde vara den som jag ligger i riskzonen för att bli.
Alltså den som just har fått bredband (sommaren har gått hårt åt mitt modem) och kan sitta och surfa mest hela tiden och således kan skriva MINST en gång per dag. Jag personligen har tänkt mig att hålla mig till MAX en om dagen.

Den andra sortens blogg-terrorist måste vara den där personen som alltid, alltid, ALLTID (oavsett vad det står i blogginlägget), måste kommentera, gärna med en lång uppdatering om sig själv också. Jag har aldrig stött på någon sådan men det borde ju finnas människor med lagom mycket tvångsmässiga beteenden som bara måste skriva en kommentar.

Jag tror inte att jag ligger i den riskzonen faktiskt. Jag är rätt kass på att kommentera, trots att jag vet hur glad jag själv blir av kommentarer. Hör den gamla gyllene regeln man fick lära sig i skolan eka i huvudet " Man skall vara mot andra som man vill att andra ska vara mot en själv". Vilket betyder att jag borde bättra mig.. heh

Nu till diverse annat.
För en herrans massa år sedan (kanske inte så många men det känns som om det var länge sedan) så höll min kompis Kim på med en ramsa texten var så här:
Simma, simma, i en simbassäng, när det är varmt, när det är kallt, i en simbassäng.
Igår kom musik-tanten på skolan till vår klass och skulle ha lite musik med barnen och sjöng den där fast med en liten vers till. Jag blev riktigt nostalgisk och Kimkrank.

Idag kom dricksen från Lammet, bra sak, imorgon blir det en vända in till stan och sedan skoshopping (ja, jag är en riktig tjej)! Jag har bestämt mig för att piffa till mig på fredag så jag iaf SER pigg ut! På lördag blir jag nog inte lika piffig, men ni klarar er nog utan. Haha.

Jag har dessutom kommit på att det är rätt roligt att betona ord i text med versaler, som gör att det nästan ser ut som om jag skulle skrika ut orden.

Nu ska jag pyssla vidare i mitt rum, börjar få lite ordning nu faktiskt.
Kanske till och med får besök av min käraste Sofie, bara att hålla tummarna!

Lollovisen - Inte känd för att vara fåordig!

Stockholm i mitt hjärta...?

Alltså... Jag älskar Stockholm, mitt Stockholm.
Stockholm är i min lilla värld en fantastiskt skön stad att vara i. Jag tror dock att min bild av staden är en något förskönad minnsesbild, inte så att jag inte är glad över att vara tillbaka men jag är ju van vid ett helt annat liv här.
Framför allt ett betydligt mer centralt liv! Spånga damn it! Det är ju ett helvete att åka in till stan härifrån! Till och med Rinkeby känns mer centralt och lockande bara för kommunikationerna. Gah!

I alla fall, jag har tagit mig igenom min första dag på jobbet och även min andra dag på jobbet. Barnen är små söta ettagluttare, arbetslaget är trevligt. Men läraren jag jobbar med gör mig smått galen emellanåt, hispigare och mer uppstressad kvinna får man nog leta efter... Jag kände mig som en extremt lugn filbunke i måndags när vi skulle hälsa på eleverna...
Idag fick alla barnen läsläxa, kändes bra när vi lyckades ge alla barn sin läxa medan andra klasser bara hade hunnit med två eller tre! Mycket nöjd faktiskt...

Har möblerat om lite i mitt nya rum hos pappa oxå... har fått tag på en lite byrå så jag slipper ha alla kläder på den oanvända sängen... (känner mig som en väldigt manisk människa som jag jobbade med i sommras nu när jag går här och plockar)

Den sjukaste händelsen måste vara när mitt ex skickade ett sms till mig igår min första dag tillbaka i stan... man undrar ju hur stora oddsen är för  en sån grej... helt sjukt... jag mest skrattade åt det bisarra och NEJ jag ska inte träffa honom och har inget intresse av att göra så... jag har kommit till insikt..

Nu sova imorgon jobb och om jag ahr tur får jag med en fika med min kära Foffie! tjohopp!
Lollovisen

Sista dygnet på ön!

Jag vet att jag inte gillar Ölänningar men jag har faktiskt träffat en trevlig! Helt sjukt! Han var iofs rätt galen när han tyckte att jag skulle flytta hit och jobba i skolan här istället för att ta mitt jobb i Sthlm... hahaha

Hursomhelst sista dygnet, sista inlägget, sista kvällen på jobbet, sista dagen på säsong, sista dagen på resande fot, sista sommaren utan semester! wohooo

Jag ska åka med Stefan, vår barchef till sthlm så vi funderade på att ta med oss en flaska alkoholfri cider occh öppna den när vi var över bron och jubla lite. Hehe, vadå glada att få åka hem? Samtidigt känns det alltid tomt när man lämnar de nya polare man har fått. Å andra sidan är det kanske bara 4 pers jag kommer vilja träffa igen av de som är kvar här nu! haha

Och ikväll kommer bror med vänner hit! Jag längtar redan! Jag ska bädda och göra fint åt dem i huset snart, ska bara lite först :)

Vid den här tiden på måndag står jag på en skolgård i Rinkeby och lyssnar på Rektorn som håller tal och ska snart få träffa min lilla klass! jej!

Oj vilket spretigt inlägg...
Lollovisen

Vakuum...

Känns lite så nu när jag trissat upp mig så mycket och sen fick jobbet. Luften försvann, lugnet lade sig i mig lite nu. Imorgon när jag vaknar kommer den vara tillbaka iofs eftersom jag ungefär då kommer inse att det är ett helt nytt arbetslag helt nya elever och jag kommer ha ett JÄTTEansvar.

Vad har jag gett mig in på? Jag kanske borde säga upp mig på direkten... neeeeeeeeeee... inte då! Ska ju bli fantastiskt roligt och spännande det här!

Pappan och Agneta var på IKEA igår och köpte en spegel och en lampa till mitt rum, jag blev så rörd, otroligt gulligt gjort! Tack pappan!

Appropå vakuum, fanns det inte en grupp som hette det för en massa år sedan? Var inte Alexander Bard med i den gruppen? Var inte det ganska kasst? Som mycket annat som han är inblandad i?

Busskort måste inhandlas! Måste hitta till Rinkeby på måndag!
Vad ska jag ha på mig!? (tjejfrågan i detta)

Tralala nu ska jag börja packa ihop allt jag äger här nere på ön! Borde starta min bil så den lever när min bror kommer och hämtar den.

Många "borde göra" nu... bästa att börja!
Lollovisen

Hrm, host, lystring...

JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

en gissning får ni var... vad tror ni har hänt?






(jag fick jobbet och jag fick en vettig lön och jag fick en fast tjänst och jag drar till sthlm på söndag och lyckan är total!!)

Nervös nervösare nervösast...

Så här var det:

Jag tänkte när jag fick intervjun: mer nervös än så här kan man nog inte bli.

 

Ack så jag bedrog mig...

 

Jag har varit på intervjun, den gick fantastiskt bra pratade i två timmar om allt möjligt (vi avslutade om katter så till och med min svärson Elvis fick bli omnämnd). Hon (rektorn) verkade genuint intresserad av att ge mig jobbet men jag få ju inte svar förrän på torsdag tidigast, hon har några intervjuer till imorgon och på onsdag.

 

Nervositeten nu blandad med upprymdhet, stolthet, egenkärhet och lite verklighetsuppfattning (vem tusan får egentligen fast tjänst efter att ha skickat in en, EN arbetsansökan?) gör att min mage är mer i uppror nu än innan. 

 

Alla drömmar bara rasar runt i huvudet, soffgruppen i Örebro, båten kanske då utan soffgrupp, lägenhet, moped och inte att förglömma stabilitet och trygghet (pensionen är närmare än man tror, haha). 

 

Så mycket att säga om intervjun men jag vågar inte ropa för högt innan jag är över bäcken... men om om om om om (med alla tummar hårt hållna) om jag får tjänsten så börjar jag på måndag, ingen semester i år heller men... betalt sommarlov nästa år! Ajuste glöm inte höstlov, jullov, sportlov eller påsklov.

 

Nu uppmanar jag alla att hålla tummar, tår, ta tag i det som går (oj nu blev det nästan snusk) och håll hårt till på torsdag! Mig själv uppmanar jag att sluta tänka så mycket på det här och sova lite jag tror att jag behöver det!

 

Kärlek till världen

Lollovisen

 


Alldeles tråkigt, urtrist, alldeles...

Gahhh vad skrämmande!!

Jag har fått min första intervju för ett lärarjobb. Grattis... tack...

Saken är den att jag är jävligt ovan vid intervjuer, jag har nog inte varit på en enda vettig på 6 år tror jag. Anna gav mig tips, hoppas alla håller tummarna för imorgon åker jag till Stockholm. Bussen går kl 07.30 härifrån sen är det bara att sova så mycket som möjligt tills jag är framme. Kasta sig till tunnelbanan, åka till pappa, duscha kvickt, åka dit...

Just det... ikväll är det personalfest/kräftskiva. Jag kom inte ihåg mycket från förra årets fest men nu måste jag ju ta det lugnt så jag kan vara presentabel på intervjun. Pappa har lovat att skjutsa dit mig så jag hinner duscha och sånt! haha

Ajuste... skolan ligger i Rinkeby, kan inte tänka mig ett bättre ställe att vara på...

nu ska jag packa...

nervös, hyperventilerande, hjärtrusande... GE MIG VALIUM!!!!!

Lollovisen

Fantastisk kväll...

Jag fick vara ledig idag igen, jag kände att jag var lite trött så det gjorde inte så mycket men efter några timmar så blev det lite tråkigt att sitta hemma själv så jag åkte bort till jobbet för att kolla om någon mer än jag var ledig men icke.

Där stod jag på jobbet ensam ledig, vad göra? Jo man tar och åker in till Löttorp (denna metropol bland metropoler) köper sig lite rostbiff lite potatissallad, körsbärstomater och som dessert festar man till det med lite vanliga körsbär. Därefter sätter man sig i sin lilla bil (läs mormors lilla bil) och åker över till den västra sidan av ön, letar upp en rauk (Ja de finns även på Öland), sätter sig i sin brassestol, äter sin lilla picnic och slår sedan upp sin korsordstidning och bara njuteeer av att vara ledig, vara för sig själv och slippa en massa måsten.

Mer picnic och mys åt folket!
Lollovisen

Min vän

Jag har en vän som mår rätt så dåligt just nu. Jag känner mig totalt handfallen och jag vill bara veta vad jag ska säga för att få se ett leende eller höra ett äkta skratt. Men som det är just nu finns det inte mycket annat än tårar och analyserande av andras ord. Jag är så ovan vid den här situationen. Det är och har alltid varit jag som gråtit som analyserat som mått bajs, hur ska jag göra när jag är den som mår minst dåligt och ska stötta någon annan. Det känns ju extra klurigt när man är lite trött på män i allmänhet faktiskt.

Jag har en annan vän som jag inte pratat med ordentligt på länge, jag undrar hur vännen mår. Jag tippar på mindre bra i vissa avseenden och fantastiskt bra i andra. Jag önskar att jag visste. Jag önskar att jag hade två dagar med prat och indisk mat, så jag visste lite mer. Men den tiden finns inte nu men kanske senare i höst jag har bestämt mig för en resarhöst. Vänner i hela landet ska hälsas på under, hmm.... hösten är nog inte tillräckligt lång jag får ta med vintern och våren oxå...

Jag har faktiskt fler vänner en av dem är långt härifrån och delade hotellrum med mig en natt i kalmar, det var en galen natt. Henne saknar jag just nu. Det är en bra människa, vi kan tanta oss ihop. Bra sak. Nästa år biir fotona ännu bättre oavsett vilken konsert vi går på. OEMOTSTÅNDLIGT!!

Jag har en bror också, han kommer hit om två veckor med några kompisar och ska hämta både min och mormors bil. Jag kommer få åka med härifrån jag med. Det känns som evigheter sedan jag träffade min bror. Jag saknar honom. Nu är han i och för sig singel igen och tillbaka som min bror som han är egentligen det är roligt på sätt och vis men jag vet att han mår ganska dåligt i vissa avseenden. Han måste vara världens bästa lillebror.

Husomhelst... Det finns många människor som mitt hjärta slår extra för som jag älskar så innerligt, som jag önskar allt bra i världen, som jag kommer ha med mig alltid i mitt hjärta och som förmodligen alldeles för sällan får veta vad de betyder för mig och ibland för varandra.

Så kan det vara
Lollovisen

Jag och Öland

Det är ganska allmänt känt i min bekantskapskrets att ölänningar inte direkt toppar min lista över favoritsläkter. Ja jag använder ordet släkt eftersom vi kraftigt misstänker att alla på Öland delar gener med varnadra.

Saken är den att jag tills idag har hävdat att det är något fel på ALLA ölänningar men idag fick jag och mina kollegor klart för oss att det handlar bara om de ölänningar som bor på NORRA Öland.

I torsdags hade ett företag som heter Lådbilslandet personalfest, ett gäng ölänningar från norra delen av ön betedde sig så illa att de faktiskt fick tillsägelser (mina chefer är lite fega när det gäller sånt) DESSUTOM blev de väl smått övertalade att ta en tidig buss upp till Byxelkrok så vi skulle slippa dem. De gjorde faktiskt detta och kvällen slutade på ett trevligt sätt utan ölänningar.

Till saken hör att chefen på LL var en av dem som var fullast, vilket sätter en rätt tydlig ribba för de anställda!

Ikväll har vi haft en fantastiskt trevlig kväll när ICA kvantum i Färjestaden haft sin personalfest hos oss. De betedde sig trevligt, drack som vettiga människor, sjöng med i sångerna hade en trevlig kväll helt enkelt. Han som var chef eller iaf ansvarig för festen kom fram när kvällen var slut och drixade 1000:- betalde notan på en gång så vi slapp allt meck med faktura. Tackade för en trevlig kväll och sen åkta de hem.

Slutsatsen av denna utläggning är att de som bor på norra Öland är de som är i behov av nya gener och kansek lite uppfostran eller bara folkvett förklarat för sig. de som bor längre söderut verkar faktiskt helt normala och vettiga. Jag kan dock inte redogöra för hur många av personalstyrkan som faktiskt var ölänningar det kan ju vara mängder med sommarpersonal som inte kommer från ön.

Hursomhelst... känns i alla fall bra att det finns några vettiga på den här ön!

Lollovisen

Jag är en härmapa!

Jag var tvungen att prova på det här med olika namn, jag har dock inte haft några husdjur... men jag lånar elvis som jag varit kattvakt åt... det måste ju vara okej... eller?

1) YOUR PORNSTAR NAME: (first pet and first street name) :
Elvis Moviestreet... (moviestreet tja kanske det är lite porr över det)

2) YOUR MOVIE STAR NAME: (grandfather/grandmother on your mom's side, your favourite candy) :
Attie Chocolate... (det var ju rätt ballt faktiskt)

3) YOUR "FLY GIRL/GUY" NAME: (first initial of first name, first two or three letters of your last name) :
Lhol  eller blir det Loll (Vilket som väldigt spännande ehh...)

4) YOUR SOAP OPERA NAME: (middle name, city where you were born) :
 Marie Stocktown (Vad gör man när ens mellannamn är tilltalsnamn, så tråkigt det blev då, jag tar mitt tredjenamn i stället...)

5) YOUR STAR WARS NAME: (first 3 letters of your last name, last 3 letters of mother's maiden name, first 3 letters of your pet's name) :
Holmanelv (Tja jag låter snarare som en kriminalare i Sveg eller så eller? Kanske kan fungera i Star Wars)

6) JEDI NAME: (middle name spelled backwards, your mom's maiden name spelled backwards) :
Eiram Namflöks (Okej det var rätt så flummigt faktiskt lite Jedi över mig måste jag säga)

7) SUPERHERO NAME: ("The", your favorite color, the automobile you drive) :
The pink polo/toyota (jag vet inte om jag så ball som superhjälte, borde nog hitta ett nytt jobb!)

Ännu ett inlägg från Lollovisen till er!
Det går ju bra det här bloggandet

Lollovisen

Jobbigt...

Jag har kommit på att jag verkligen gillar det här med att blogga. Jag kan dela med mig av mig och mitt till de som är intresserade.

Det finns dock något som är smått stressande med det här, jag skriver ofta på nätterna efter jobbet, i alla fall under sommaren. Det innebär att jag oftast är ganska trött och kanske lite tankspridd (för det är jag ju aldrig annars.. ehh). Dessutom innebär det att det slarvas endel när fingertopparna dansar över tangenterna och jag inte riktigt hinner med alla gånger för att se så alla ord stavas korrekt, jag missar även att skriva ihop ord som borde vara ett ord istället för två. Det stressande i detta är att jag vill skriva korrekt trots att jag faktiskt kan ha lite svårt med stavning ibland så vill och försöker jag vara korrekt i skriften, när jag då försöker skriva lika fort som hjärnan tänker blir det ibland fel och det vill jag ju inte utsätta er för jag ska ju vara lärare för bövelen! Långa meningar däremot har jag inga som helst problem med att skriva... hehe... fast jag gärna skulle kunna skriva i kortare meningar utan att tänka på det.

Jag ville bara säga att bloggande ger en viss prestationsångest när det gäller stavning och formulering, men det hindrar ju inte mig! haha!

Lollovisen

Ser ljuset i slutet av tunneln... typ

Idag kom nästa veckas schema upp.
Jag är som vanligt ledig tisdag men har även en sk. parentesledighet på onsdagen. Det innebär att om det inte bokar på fett med folk så kommer jag att vara ledig på onsdagen oxå! jej! Inte nog med det, söndagen är alla lediga på för på söndagen är det kräftskiva! Sen är det bara en vecka kvar här nere, bara en sån sak snart får jag åka härifrån på ett eller annat sätt...

Att sommaren börjar närma sig sitt slut innebär också att jag snart återfår mitt körkort, ska fira den dagen på något sätt hur har jag inte riktigt bestämt ännu. Välkommen med förslag om du har några :)

Jag hoppas att när jag väl kommer från den här ön kan jag bli frisk igen. Nu har jag varit sjuk i tre veckor ungefär, börjar bli lite tröttsamt faktiskt. Jag har inte så mycket emot att cykla till jobbet känner jag nu när jag inte cyklat på ett tag. Tills dess att den här förkylningen lämnat min hals så kan jag inte cykla, det skulle förmodligen gör att jag blir ännu mer sjuk.

Andra saker som händer när jag kommer från den här ön är att flytta hem till pappa igen, finns både bra och mindre bra saker när det gäller den biten men jag tror att det blir mest bra.

Imorgon ska jag Sofie och Carro åka till konditoriet i löttorp och fika. Vi kände att vi saknade den biten från storstan att man kan sätta sig någonstans och ta en fika, hinna snacka lite om allt mellan himmel och jord. Så vi gjorde slag i saken och bestämde träff på Löttorps konditori imorgon kl 11.00. Jag vet att vi kan glömma att få en vettig CaffeLatte, jag vet också att vi kan glömma synen av kända människor, trendiga människor och förmodligen kommer de enda vettiga människorna vi kommer se under vår fika vara varandra. Men det är okej vi får ju i alla fall fika.

Det här blev ett spretigt inlägg men det gör inget jag är ganska spretig... haha... så jag tänkte bara förtydliga det här med att bli äldre. jag menar inte att allt ska bli så annourlunda bara lite mindre spretigt? Att jag börjar få grepp om mig själv, jag behöver inte söka lika aktivt efter vad som är jag. Därför kan jag också nu för tiden tycka att ett bra sätt att tillbringa en fredagskväll kan vara att sitta hemma själv och mysa med en film eller bok. Jag har också märkt att jag blivit lite mer modig när det gäller att stå för vad jag tycker. När jag var yngre vågade jag inte alls det på samma sätt. Jag vet inte men det handlar om att växa upp och bli vuxen sen tycker jag fortfarande att det är jätteroligt att leka med mina elever på rasten och vara barnslig men det handlar nog mer om att jag är sådan inte om att jag skulle vara mindre vuxen bara för att jag tycker att bajsskämt är hysteriskt roliga.

Spretigheten spretade vidare men nu ska jag gå och sova. Bergochdalbanan är påväg mot en topp och jag hoppas att den håller i sig ett tag.
Sov gott...
Lollovisen

Sommarjobb och vuxenvärld

Idag efter personalmaten satt vi ett gäng och pratade lite om var vi var i livet.
Jag kände mig otroligt vuxen när jag kläckte meningen "jag är snart 25 år och ska flytta hem till pappa igen" när jag tänkte vidare insåg jag att jag just nu jobbar på samma sommarjobb som jag haft sedan jag var 18, jag är i viss mån bostadslös och även arbetslös eftersom detta jobb bara sträcker sig till slutet av augusti, därefter är allt rätt oklart men klart ändå (flummigt? japp!).

De flesta av mina vänner har passerat eller är på väg att passera det "stora" 25-års strecket och mycket handlar om hur vuxen man är eller helst av allt inte är. Den här jag-är-minsann-inte-vuxen-titta-vad-spontan-och-ungdomlig-jag-är-attityden som finns i framförallt 25-30-åldern är rätt intressant. Jag har inga som helst problem med att bli vuxen, det känns snarare rätt skönt och lite tryggt. Det är inte heller så många av mina vänner som lider av den här attityden men den finns liksom runt om kring en hela tiden. Det känns som om jag som snart ska fylla 25 BORDE i alla fall ha lite ågren för jag  ska ju bli vuxen nu jag är ju halvvägs till 50, jag är i facket 25-30... men jag känner inte att det är jobbigt snarare tvärt om, det är skönt att börja få grepp om vem jag är, vad jag trivs med, vilka värderingar som är mina egna och inte ärvda av föräldrar.

En aspekt som kan stressa när det gäller att bli vuxen är iaf. som kvinna den sk. biologiska klockan... träffa någon skaffa barn å hela den biten. Men jag har en lösning på den aspekten i mitt liv. Självklart vore det trevligt att någon gång träffa någon att stadga sig med men om detta inte händer så har jag kommit på den finfina back-up-planen: adoption! Ett litet sött barn från en annan avkrok av världen... så har jag iaf en person att överrösa med kärlek... toppen!

Jag är så glad över min lilla blogg... hoppas någon finner någon form av nöje i att läsa den!

Kram på er som läser iaf!
Lollovisen


RSS 2.0